Welkommen til hjemmesiden for

Hokkerup & omegn

Startside

Aktuelt

Aktiviteter

Billeder

Link

Opslagstavlen

Kontakt

Historie

Gæstebog

Kommentar

 

Webmester

Peter Festersen

Et tilbageblik på året 2003 & planer for året 2004

Nyt fra Hokkerup & omegns  

 

 

Borgerforening

 

 

 

 

 

Årgang 2003

 

 

 

 

Indkaldelse til generalforsamling

Hermed indkalder HOKKERUP OG OMEGNS BORGERFORENING til generalforsamling.

Generalforsamlingen afholdes torsdag, den 12. februar kl. 19.30 på Holbøl Landbohjem.

Generalforsamlingens dagsorden

1) Valg af dirigent

2) Formandens beretning

3) Forelæggelse af revideret regnskab

4) Valg af bestyrelsen og 2 suppleanter                                                                                                 

5) Valg af 1 revisor og en revisorsuppleant

6) Valg af medlemmer til de, af generalforsamlingen

     ønskede udvalg, herunder sportsudvalget

7) Behandling af indkomne forslag (skal skriftlig

     være formanden i hænde senest 7 dage før

     generalforsamlingen)

8) Drøftelse af foreningen fremtidige arbejde

9) Fastsættelse af kontingent for indeværende år

     10) Eventuelt

I år står bestyrelsesmedlemmerne Martin Boysen og Klaus Larsen til valg.

Ligeledes står de to sportsudvalgsmedlemmer Lenette Iversen og Sonja Jørgensen til valg.

Vedtægtsændringerne 2003 åbnede mulighed for at indkaldelsen til generalforsamlingen kun behøvede at blive annonceret i dette husstandsomdelte blad, så der kommer ingen annonce desangående i Bov Bladet. 

 

  

 

Søndag, den 22. februar 2004 å æ

Leechplas klokken 14.00.

 

Lige som i 2003 er det meningen, at vi under rimelige vejrforhold, slår katten af tønden, finder Hokkerups kattekonge og nyder varm kakao, kaffe samt nogle lune boller.

Husk at tilmelde jer til fastelavnsfesten.

Samtidig med tilmeldingen kan I bestille store slikposer til 10 Kr.  ved Ina.

Tilmeldingsfristen er den 15. februar 2004.

Rundboldturneringen til Holbøl Byfest!

 

Traditionen tro skulle vi til Holbøl Byfest og spille rundbold. Vi arrangerede to træningsaftener, så vi kunne komme i form, og for at vores stive vintermuskler ikke skulle få et kæmpe chok. Allerede under træningen viste hokkerupperanerne en super kampgejst. Vi kunne i hvert fald diskutere længe om bolden var ude eller ej (selvfølgelig kun for sjov). Men vi havde nogle hyggelige aftener.

Jeg kan kun rose byens folk, for de mødte så talrigt op, at vi kunne stille op med hele tre hold + udskiftere. Selvom folk enten var under ombygning, var flyttet fra byen eller ikke havde tid, så mødte de op alligevel. Det var jo fantastisk…

Den store dag oprandt, og vi mødtes i Holbøl til lidt opvarmning under Stinnes strenge kommandotoner. Det nye Hebru havde sponsoreret kasketter til os, men da vi var så mange, måtte vi låne nogle ekstra af Stinnes aerobic hold. Vi leverede alle sammen en kanon indsats såvel gamle som unge. Men men men… resten er ikke værd at skrive hjem om, finalen var en katastrofe. Hokkerup mod Fårhus 

”Vinderholdet” fra Fårhus snød sig igennem hele kampen. De havde ikke overholdt tilmeldingsfristen, der var ikke tre børn under 12 år, og selvom de var ”døde”, så spillede de ufortrødent videre. Vi forstår ikke, at et sådant hold kan komme i betragtning til pokalen.

Vi ville gerne have spurgt formand Chr. Christensen, men han havde tilsyneladende ikke fundet det nødvendigt at være til stede. Nok er turneringen for sjov, men hvis den ikke kann afvikles retfærdigt, er den kun anledning til ærgrelse. Hvad angår rundboldturneringen 2004 må vi overveje, om det er umagen værd, at Hokkerup deltager.

 

Men trods alt, så vil jeg takke alle fra Hokkerup, for at de holdt det gode humør oppe, for at de spillede så godt og at de mødte så talrigt op.

                                                                     Lenette

Til sidst har jeg to ting, jeg vil bede jer om:

1)    Lad mig høre jeres mening, om vi skal

spille rundbold i 2004

2)    Hvis vi skal spille… så er der nul alkohol før

kampene.

 

             Græsslåning i 2004

Ordningen med, at vi på skift slår græsset på legepladsen har fungeret fortræffelig de sidste to år. Så det skal vi da simpelthen fortsætte med.

Dog - husk lige også at kigge ind i toiletvognen, og se om den trænger til lidt rengøring, og husk at skifte de sorte sække i skraldespandene – beboerne fra Tørsbølvej 2 B er ved at være lidt trætte af at gøre det.

2003 – året der gik

 

Generalforsamlingen blev afholdt den 20. februar på Holbøl Landbohjem. Karen M. Sørensen ønskede at stoppe som bestyrelsesmedlem og som kasserer for foreningen. Ina overrakte Karen Margrethe en blomsterdekoration som symbolsk tak for hendes store engagement og hendes mangeårige kassererarbejde i foreningen.

Lisbeth Schmidt blev valgt som nyt bestyrelsesmedlem, og hun  overtog Karen Margrethes kassererembede.

Sæsonen startede for alvor søndag, den 2. marts,  med at foreningen for første gang afholdt en fastelavnsfest på æ leechplas. Selvom der var nogle, der var betænkelig ved at afholde et udendørsarrangement på denne årstid, havde vi nogle gode timer med fastelavnsaktiviteter under acceptable temperaturer. Børnene havde gjort sig stor umage med deres forklædninger og den varme kakao blev nydt.

Bestyrelsen håber hermed at have indført en ny tradition for Hokkerup og dens beboere.

Påskemandag, den 21. april var den første arbejdsdag på legepladsen i dette år. En lille, aktiv flok af de trofaste mødtes og fik repareret, istandsat og fornyet , så børnenes legeredskaber kunne bruges i den nye sæson.

Vejret var atter perfekt, arbejdet skred fremad og den efterfølgende hygge med grillpølser og øl var velfortjent. Desværre skulle de fleste på arbejde dagen efter, så det blev ikke så sent.

Niels kom med ideen om at deltage i Bov Kommunes initiativ, med at borgerne selv gjorde grøfter og vejkanter fri for affald. Så det blev planlagt, og søndag, den 11. maj mødtes nogle aktive, der var med i aktionen ”Ren Hokkerup”. Bov Kommune bød så på grillpølser, øl og sodavand, og ”Hokkerups skraldemænd” havde en hyggelig eftermiddag på æ’ leechplas.

Den 17. maj solgte vi så vores lopper. Borgerforeningen afholdt det årlige loppemarked på æ’ leechplas. Selvom der knap nok var så mange stande som i 2002, blev der ført mange handler, og dagen sluttede med maner – med fælles grillpølsespisning og tilhørende drikkelse.

Nu var det igen så vidt, at vi skulle spille rundbold i Hokkerup. I ugerne op til Holbøl Byfest trænede vi og var i topform til turneringen. Men, som bekendt, gik det jo ikke som planlagt, så  det er godt det kun er en leg.

Den 14. juni fejrede vi vores årlige, jo nok største begivenhed, vores sommerfest.

Alt foregik lidt anderledes denne gang, idet festen blev fejret i laden på Damkjærgaard hos Anne Richelsen.

Her skal der endnu engang siges en stor TAK til Anne og til Karl Christian for deres hjælp i forbindelse med afholdelsen af vores landsbyfest.

Næsten 100 mennesker deltog i festen og alle sammen var imponeret af Stinne, der sammen med hendes flotte aerobic – hold begejstrede samtlige deltagere.

Takket være Jer, Jeres pakker vores auktionarius Kalle, og ikke mindst Jeres hyppige bar - besøg, fik borgerforeninger indtjent et flot overskud.

”Den gyldne Trio” var, som resten af forsamlingen i topform, så sommerfesten sluttede først, da solen var ved at stå op.

Kun godt en uge efter, den 23. juni, var vi igen samlet for at dyrke fællesskabet i forbindelse med sankthansaften.

Vejret var for en gangs skyld ikke for godt, men trods alt var der mødt en stor skare mennesker op, for at høre båltale, for at sende de onde ånder ud af Hokkerup, for at se bålet brænde og for at hygge sig nogle timer med grillpølser og drikkevarer. Trods regnvejr og en gennemblødt grillmester fik vi spist pølserne og tømt ølkasserne

Formanden fik så hendes drøm angående udvidelsen af halvtaget opfyldt til arbejdsdagen den 2. august.

Takket være nogle flittige borgere kunne vi  fordoble størrelsen af halvtaget på vores fællesareal, således at der nu kan grilles i regnvejr uden at blive våd.

Samtidig fik vi opsat en flagstang på æ’ leechplas. Soklen fik vi fra Hans Heinrich, og Dres havde selv lavet selve stangen.

I ugerne efter arbejdsdagen lykkedes det Ina med hjælp fra hendes trofasteste hjælpere, at færdiggøre udvidelsen, så den var flisebelagt og stod klar til høstfesten.

Årets sidste fællesaktivitet var høstfesten, der blev afholdt den 6. september.

Udfoldelsesmuligheder var der mange af, flest  for børnene, og et af højdepunkterne var nok den præmierede cykelringridning.

Traditionen tro sluttede også denne sidste, årlige aktivitet med hyggelig samvær, en masse samværsfremmende samtaler, øl, grillpølser og nogle hyggelige timer.

For året der er gået vil borgerforeningen gerne benytte lejligheden til at takke landsbyens beboere for godt samvær og for god opbakning til foreningens arrangementer.

En særlig tak dog til dem, der altid er villige til at hjælpe til, når der er et stykke arbejde der skal udføres for vores fællesskab.

Med håb om, at året 2004 bliver et lignende positivt år, hvis mulig med endnu større fremmøde, til gavn for HOKKERUP OG OMEGNS BORGERFORENING, ønskes I alle sammen  et GODT NYTÅR.

Aktiviteter i 2004

12. februar      Generalforsamling kl. 19.30 på Holbøl Landbohjem

22. februar    Fastelavnsfest kl. 14.00

April                         Åbning af toiletvogn

                                            Arbejdsdag på æ’ leechplas

Start af maj   Ren Hokkerup

Maj                           Evt. træningsaftener – rundbold

8. maj                       Loppemarked kl. 14.00

Sidst i maj                Evt. rundbold til Holbøl Byfest

19. juni                     Sommerfest kl. 19.00

23. juni                     Sankthansaften

August                                Lille arbejdsdag

4. september Høstfest på æ’ leechplas

SOMMERFEST 

 

 
 

Lørdag, den 19.  juni  2004

på Damkjærgaard

klokken 19.00 

MUSIK : DEN GYLDNE TRIO 

 

MAD :  Sild og lækkert tag - selv - gyros - bord

            med tilbehør eller helstegt pattegris

            Hjemmebagte gourmetlækkerier

Borgerforeningens bestyrelse 2003

                      Ina Wittmann                                

           Tørsbølvej  2b

           Martin Boysen                               

           Nederbyvej  9

           Lisbeth Schmidt                 

           Hokkerupvej  29

           Inken Knutzen                    

           Søndervejen  36

           Klaus Larsen                     

           Tørsbølvej  6

 

Sportsarrangører

                 Lenette Iversen                  

        Tørsbølvej  6

           Sonja Jørgensen               

           Søndervejen  28

 

Rundboldturnering til Holbøl Byfest!!!

Traditionen tro skulle vi til Holbøl Byfest, og spille rundbold. Vi arrangerede 2 træningsaftener, for at vi kunne være i form, og for at vores stive vintermuskler ikke skulle få et kæmpe chok. Allerede under træningen viste hokkerupperanerne en super kampgejst. Vi kunne i hvert fald diskutere længe om bolden var ude eller ej (selvfølgelig kun for sjov). Men vi havde nogle hyggelige aftener.

Og jeg kan kun rose byens folk, for de mødte så talrigt op, at vi kunne stille op med hele 3 hold + udskiftere. Selvom folk enten var under ombygning, var flyttet fra byen eller faktisk ikke havde tid, så mødte de op alligevel. Det er jo fantastisk...

Den store dag oprand, og vi mødtes i Holbøl til lidt opvarmning under Stinnes strenge kommandotone. Det nye Hebru havde sponsoreret kasketter til os, men da vi var så mange, måtte vi låne nogle ekstra af Stinnes aerobic hold. Vi leverede alle sammen en kanon indsats, såvel gamle som unge. Men men men...  resten er ikke værd at skrive hjem om. Finalen var en katastrofe. Hokkerup mod Fårhus.

"Vinderholdet" fra Fårhus snød sig igennem hele kampen. De havde ikke overholdt tilmeldingsfristen, der var ikke 3 børn under 12 år, og selvom de var "døde", så spillede de ufortrødent videre. Vi forstår ikke, at et sådant hold kan komme i betragtning til pokalen. Vi ville gerne have spurgt formand Chr. Christensen, men han havde tilsyneladende ikke fundet det nødvendigt at være til stede. Nok er turneringen for sjov, men hvis den ikke kan afvikles retfærdigt, er den kun anledning til ærgrelse. Hvad angår rundboldturneringen 2004 må vi overveje, om det er umagen værd at Hokkerup deltager.

Men trods alt, så vil jeg takke alle fra Hokkerup, for at de holdt det gode humør oppe, at de spillede så godt og at de mødte så talrigt op.

Lenette

Til sidst har jeg 2 ting jeg vil bede jer om:

1. Lad mig høre jeres mening om vi skal spille rundbold i 2004.

2. Hvis vi skal spille... .så er det nul alkohol før kampene.